Vertaalbureau Traduko neemt geen nieuwe opdrachten meer aan.
Voor vertaalwerk kunt u contact opnemen met Tekstbureau Skribo.

U wordt na 5 seconden automatisch doorgeschakeld.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lilian van der Burgt.

Traduko Translation Agency / Vertaalbureau Traduko / Bureau de traduction Traduko

Translations / Vertalingen / Traductions

English - Engels - Anglais / French - Frans - Français ==> Dutch - Nederlands - Néerlandais

 
English
Home
Bedrijf
Achtergrond
Ervaring
Tarieven
CV
Links
Contact

Het bedrijf

Traduko is in 1991 opgericht om freelance vertalingen te leveren. Het begon met specialisaties in de vakgebieden Europese Unie en software. Ik heb onder meer financieringsvoorstellen, richtlijnen en transcripten van de vergaderingen van het Europees Parlement vertaald, zowel vanuit het Frans als vanuit het Engels naar het Nederlands.

Van 1995 tot 1999 heb ik bij het National Language Service Centre van IBM in Amsterdam gewerkt, waar ik veel ervaring heb opgedaan met het vertalen van computerhandleidingen, software, websites en brochures. In die tijd werkte ik met behulp van het CAT-tool TM2. Sinds mijn tijd bij IBM heb ik veel vertalingen geleverd op dit en andere gebieden, voor diverse opdrachtgevers, zoals JD Edwards, Sony, MCI, Peoplesoft/Oracle, Navision, Exact, AccountView en Coda. Dit zijn voornamelijk vertalingen vanuit het Engels, waarbij ik niet alleen met TM2, maar ook met Trados werk.

In de afgelopen jaren heeft mijn werkgebied zich aanzienlijk uitgebreid en omvat nu ook technische en marketingpublicaties, bijvoorbeeld voor de auto-industrie, voor opdrachtgevers als Volvo, Renault en BMW. Zie ervaring voor een overzicht van de door mij geleverde vertalingen sinds 1991.

Ik heb niet alleen freelance vertalingen geleverd, maar ook op locatie gewerkt, bijvoorbeeld bij JD Edwards (Denver) en IBM (Charlotte NC, VS en Stuttgart, Duitsland). Veel vertalingen worden geleverd via grotere vertaalbureaus, zoals SDL en Lionbridge. U kunt bij mij echter ook rechtstreeks terecht voor bedrijfs- en privé-vertalingen, als freelancer of op locatie.

Het inschrijfnummer bij de Kamer van Koophandel (Den Haag) voor Traduko is 27141436.